25 Ocak 2015 Pazar

Bazı Bitkisel Yağların Yağ Asit Değerleri



Bitkisel Yağların Yağ Asit Değerleri


Badem Yağı (Tatlı): 
Oleik  Asit: 64-82%
Linoleik Asit: 8-28%
Palmitik Asit: % 6-8 


Tatlı Badem Yağı: Yumuşatıcı, onarıcı olarak tüm cilt ve saç tipleri için mükemmeldir. Özellikle saç bakımında eksik edilmemesi gereken yağların başında gelir.



Hint Yağı
Risinoleik 
Asit: % 90 
Linoleik Asit: 3-4% 
Oleik Asit: % 3-4 

Hint Yağı: Saçın sağlıklı ve hızlı uzaması, yıpranmış saç köprülerini onarması dışında ciltte sedef hastalığı gibi diğer cilt problemleri için de önde gelen yumuşatıcı özellikli yağdır.


Mango Yağı: 
Oleik 34-56% 
Stearik 26-57% 
Palmitik 3-18% 
Linoleik% 1-13

Mango Yağı:  Hafif yapısı sayesinde yağlandırmadan yoğun nemlendiren  ve yatıştıran özelliğe sahiptir. Kuru saçlar ve kuru ciltler üzerinde çok etkilidir.
Güneşten etkilenmiş, tahriş olmuş ve kuru ciltleri nemlendirerek ve elastikiyet kazandırarak kendini iyileştirmesinde önemli bir rol oynar. Isıl işlemden ve boyadan zarar görmüş saç köprücük ve pulcuklarına hızla tutunur ve onarır. Cilt ve saç bakımında eksik edilmemesi gereken bir yağdır.


Hindistan cevizi yağı:
Laurik 
Asit: 39-54% 
Myristicin Asit: 15-23%
Palmitik Asit:6-11% 
Oleik Asit: 4-11%
Stearik 
Asit:1-4% 
Linoleik Asit: 1-2% 

Hindistan Cevizi Yağı: Isıl işlem, boya gibi işlemler ve benzeri nedenler ile kırılmış saç köprülerini ve açılmış saç pulcuklarını düşük zincirli olması sayesinde hızla saça tutunarak onaran, saçlı deriye uygulandığında sebum salgısını düzenleyen ve saçlı deriye bakım yaparak saçın sağlıkla uzamasına yardımcı, saç bakımının vazgeçilmez desteğidir. 
Ciltte tutunma emilim kabiliyeti sayesinde kırışıklıkları giderme ve cildi nemlendirmede de başarılı bir yağdır.


Pirinç Kepeği Yağı: 
Oleik 32 - 38% 
Linoleik 32-47% 
Palmitik 13-23% 
Stearik 2-3% 
Linolenik% 1-3



Pirinç Kepeği Yağı: Ciltte kalojen üretimini arttıran ve oryzanon melanin pigmentasyonu ilerlemesini engellediği için leke giderme ve yeni leke oluşumu engelleme, kırışıklıkları giderme kabiliyetiyle yıllarıdr özellikle asyalı kadınlar tarafından kullanılan bir yağdır.

Shea Yağı (She Butter): 
Oleik% 40-55 
Stearik% 35-45 
Linoleik% 3-8 
Palmitik 3-7%

Shea Yağı (Shea butter): Derinin yeniden canlanması için gereken A ve D vitaminlerini, kendini yenilemesine yarayan E vitaminlerini, elastikiyetini korumasına yardım eden F vitaminlerini ihtiva etmekte ve derinin ihtiyacı olan bütün ana maddeleri bünyesinde bulundurmaktadır. Yara izleri, egzema, yanık, ciltteki pullanma ve döküntüler, meme ucu çatlaklarının tedavisi, hamilelikte oluşan çatlakların önlenmesi, kırışıklıklar üzerinde etkileri bilinmektedir.



Macadamia Fındığı Yağı: 
Oleik 54-63% 
Palmitik% 7-10 
Stearik% 2-6 
Linoleik% 1-3

Macadamia  Fındığı Yağı: Nemlendirici özelliği yüksek bir yağ olduğundan ve insan vücudunda bulunan yağın yapısına  en yakın yapıda olduğu için saç, cilt tarafından hızlı emilir, etkin ve kalıcı nemlendirme, yeni, sağlıklı doku üretimine destek  sağlar. Kuru, ısıl işlem görmüş, boya ve açıcı gibi işlemlere tabi tutulmuş saçların yoğun beslenmesi, yumuşatılmasında, dolaşan saçlarda, elektriklenen saçlarda pürüzsüz, parlak ve kolay şekle giren saçların mimarıdır.  Saçların rengini, parlaklık ve derinliğini arttırır, uv ışınlarından ve günümüzün olumsuz hayat şartları gibi faktörlerden  korur. Saça düzenli uygulandığında kurutma süresini %40-50 azaltmaktadır

Baobab Yağı: 
Oleik Asit: %30-42 
Palmitik Asit: %18-30 
Stearik Asit: %2-9 
Linoleik Asit: %20-35 

Baobab Yağı: Kuruyan ve susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştırır,  nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesini sağlar.Cilt tarafından kolay emilir ve cildin elastikiyetini arttırır,  yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.Güçlü antioksidan görevi görür, erken yaşlanmaya karşı cildi korur, lekeleri ve izleri azaltır. Çatlakların önlenmesinde de ön plana çıkmaktadır ve özellikle hamile kadınların yardımcısıdır. Saç bakımında ise saç kremine eklenmesi özellikle tavsiye edilir.



Avokado Yağı:
Oleik 
Asit: 36-80% 
Palmitik Asit: 7-32% 
Linoleik Asit: 6-18% 
Stearik Asit: 1.5% 

Avokado Yağı: Deriden dokuların içine hızlıca emilir ve olgun ciltlere dahi hızlıca nemlendirme kabiliyetini gösterir. Sedef, egzama, kuruluk, kaşıntı yaşayan ciltlerin tedavisinde de ideal yardımcı olarak bir adım öne çıkmaktadır. Saç bakımında yine kurumuş, yıpranmış saçları nemlendirir ve saç pulcuklarını tamir eder.


Babassu Yağı: 
Laurik 
Asit: 50% 
Miristik Asit:% 20 
Palmitik Asit: 11% 
Oleik Asit: % 10 
Stearik Asit: 3.5% 

Babassu yağı: Kuru cilt yatıştırmak için yüzyıllardır kullanılan ve Brezilya'nın güneydoğusundaki Amazon bölgesinde yaşayan babassu palmiye ağaçlarının meyve çekirdeklerinden elde edilir. Babassu yağı cilt nemlendirme konusunda, hem kuru hem de yağlı ciltler için yararlıdır ve üstün bir yumuşatıcıdır. Bu egzama, kaşıntılı, kuru ve iltihaplı cilt için özellikle uygundur.


Kayısı Çekirdeği Yağı:
Oleik 
Asit: 58-74% 
Linoleik Asit: 20-34% 
PalmitikAsit: % 4-7 

Kayısı çekirdeği yağı: A vitamini ve mineraller  bakımından yüksek, yumuşak ve hafif bir yağdır. Tüm cilt tipleri için muhteşem bir dokuya sahiptir. Kayısı çekirdeği yağı yağlı bir his bırakmadan cilde nüfuz yeteneği ve onarıcı etkisi ile bilinir. Aromaterapi için uçucu yağlar ile kullanıldığında Kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda bir masaj yağı olarak popülerdir.




Üzüm Çekirdeği Yağı: 
Linoleik Asit: 58-78% 
Oleik 12-28% 
Palmitik 5-11% 
Stearik 3-6%

Üzüm Çekirdeği Yağı: Özellikle yoğun linoleik asit içermesi sayesinde  akne ve diğer cilt şikayetleri için faydalıdır. Rejeneratif yani yeniden yapılandırmayı destekler, cildi nemlendirir ve cildi dış etkenlere karşı korur.

Fındık Yağı: 
Oleik Asit 65-85% 
Linoleik Asit:  7-11% 
Palmitik Asit: 4 - 6% 
Stearik Asit: 1-4%

Fındık Yağı: Kılcal damarları güçlendirerek hücre rejenerasyonuna yardım eder ve cildi sıkılaştırma özelliğiyle bilinir. Solunum problemlerinde ve çocuklara masaj ile uygulandığında sakinleştirici, kas gevşetici özelliğiyle de bilinmektedir.


Kakao Yağı
Oleik Asit: 34-36% 
Stearik Asit: 31-35% 
Palmitik Asit: % 25-30 
Linoleik Asit: 3% 

Kakao yağı: Aslında ekşime önlemek  için doğal antioksidanlar içerir. Bu zaman 2 - 5 yıl kadar uzun sürer ki çok kararlı olduğundan, yumuşak, pürüzsüz ve ipeksi bir vücut için mükemmel bir nemlendiricidir. Vücut sıcaklığında eriyen katı formda bir yağdır. 



Zeytinyağı: 
Oleik 63-81% 
Palmitik 7-14% 
Linoleik% 5-15 
Stearik% 3-5

Zeytin Yağı: Ülkemiz mutfağının demirbaş yağlarından olan zeytinyağı kızartma, pişirme ve salatalarda  içeriden alındığında kalp ve damar rahatsızlıklarını önlemede ciddi bir yardımcıdır. Dışarıdan uygulandığında boğaz ve iltihaplı cilt için dezenfekte ve tedavi edici özelliktedir.



Buğday Tohumu Yağı:  
Linoleik Asit: %55-60 
Oleik Asit: %13-21 
Palmitik Asit: %13-20 
Stearik Asit: %2

Buğday Tohumu Yağı: Ciltteki pigmentasyonu düzenlemek, lekelerin rengini açmak ve kırışıklık önlemek için bire bir olan bu yağ, dolaşım hızlandırıcı ve tahriş olmuş derideki onarım kabiliyeti ile cilt dokusunu destekler. Cildin savunma katmanının devamlılığına yardımcı olur.

Neem Yağı (Neem Ağacı Yağı): 
Oleik 55% 
Palmitik 18% 
Stearik 15% 
Linoleik 13%

Nem Ağacı Yağı:Sadece deri üzerinde haricen kullanılması gereken ve hamilelerin yada hamile kalmak isteyenlerin uzak durması gereken bir yağdır.
Tedavi edici olarak bakıldığında; Kabızlık, cüzzam,romatizma, kronik frengili yaralar, egzama, saçkıran, uçuk, sedef,siğiller,cilt ülseri gibi hastalıklarda ciddi etkileri görülen yardımcı tedavi edici bir yağdır.


Şeftali Çekirdeği Yağı: 
Oleik 55 - 75% 
Linoleik% 15-35 
palmitik% 5-8

Şeftali Çekirdeği Yağı: Saç derisinin sağlıklı olmasına yardımının dışında cildi ciddi nemlendirme özelliği içeren bu yağ,morluklar, küçük kesik ve çizikler üzerinde de dezenfekte ile yenilenmeyi tetikleme etkisine sahiptir.

Ayçiçek Yağı: 
Linoleik 70% 
Oleik% 16 
Palmitik 7% 
Stearik 4%

Ayçiçeği Yağı: Geleneksel mutfak kültürümüzde kızartma, yemek pişirmede en sık kullandığımız yağlardandır. Besinler ve mutfak dışında pek kullanılırlığı yoktur

Soya Yağı: 
Linoleik 46-53% 
Oleik 22-27% 
Palmitik% 9-12 
Stearik% 4-6

Soya Yağı: Çoğunlukla kızartma, pişirme, çeşnilerde ve salatalarda kullanılmasının dışında, ıtır yağı eklenilip sabitlenerek böcek kovucu etkisinde de faydalanılan, bazı baskı mürekkepleri ile bazı yağlı boya formülasyonlarında yer tutan bir yağdır.

Pamuk Yağı: 
Linoleik 52% 
Oleik% 18 
Palmitik% 13 
Stearik 13%

Pamuk Yağı: Kanola, palm yağı gibi yağlarla patates cipsi kızartmakta, ekmek, tahıl ve aparetif yiyeceklerin üretiminde de kullanılan yağdır.

Emu Yağı: 
Linoleik% 14 
Miristik 0.4% 
Oleik% 50 
Palmitik% 21 
Stearik 9%

Emu Yağı: Geleneksel tıpta, ateş, öksürük, hafif ağrı, romatizmalı eklemler, morluklar, kesikler, yaralarda ve besin takviyelerinde de kullanılmaktadır.
Kaynak : http://leketedavisi.blogspot.com.tr/

1 yorum:

  1. Merhaba sitemizdeki ürünlerden faydalanabilirsiniz saygılarımla https://magaza.hammaddeler.com/kategori/sabun-esanslari

    YanıtlaSil